WAT IS BIODIVERSITEIT?


Biodiversiteit. het betekent letterlijk de verscheidenheid van het leven Want op onze kleine aardbol leven ontzettend veel verschillende planten, dieren, schimmels en bacteriën. Wetenschappers denken dat er zelfs meer dan 8 miljoen verschillende soorten zijn! En dat is maar goed ook, want stel je voor dat er alleen maar muggen zouden bestaan. of dat je … Continue reading WAT IS BIODIVERSITEIT?

WAT IS BIOLOGIE?


Biologie komt van het Griekse woord bios en logos en betekent letterlijk: de wetenschap van het leven. Maar wat is leven eigenlijk? En wat is de allerbelangrijkste vraag die elke bioloog zichzelf moet stellen? Check het in deze video: Bij biologie kijken we dus naar de natuur en alles dat daarin leeft! En wat leeft … Continue reading WAT IS BIOLOGIE?

HOE KOMEN SPIEREN AAN ENERGIE?


Verbranding, we kennen het allemaal Van de allesverwoestende bosbranden in Australië, het knapperende kampvuurtje tot vlammetje van een brandende lucifer…Autsch! Schrik niet…alle cellen in jouw lichaam zijn aan het verbranden…je kunt het alleen niet zien! Maar, wat is verbranding dan precies? En hoe komen je spieren dan aan energie? CHECK HET IN DEZE VIDEO: Heb … Continue reading HOE KOMEN SPIEREN AAN ENERGIE?

WANDELENDE TAK ALS HUISDIER VERZORGEN? Australische Flappentak – Extatosoma tiaratum


Als je deze dieren voor het eerst ziet zou je haast kunnen denken dat ze van een andere planeet komen. Australische flappentakken zijn dan misschien niet moeders mooiste, maar het zijn meesters in camouflage en zeker één van de meest bizarre dieren op aarde. Diersoort • Naam: Australische flappentak • Latijns: Extatosoma tiaratum • Herkomst: … Continue reading WANDELENDE TAK ALS HUISDIER VERZORGEN? Australische Flappentak – Extatosoma tiaratum

WAT EET EEN ZAND HAGEDIS?


Zandhagedissen zijn diurnal, dat betekent dat ze vooral overdag actief zijn. In de ochtend warmen ze zich op in het licht van de zon om vervolgens op zoek te gaan naar hun favoriete prooien: spinnen, sprinkhanen, krekels, vlinders, vliegen en andere kleine geleedpotigen.