WAT IS BIOLOGIE?


Biologie komt van het Griekse woord bios en logos en betekent letterlijk: de wetenschap van het leven. Maar wat is leven eigenlijk? En wat is de allerbelangrijkste vraag die elke bioloog zichzelf moet stellen? Check het in deze video: Bij biologie kijken we dus naar de natuur en alles dat daarin leeft! En wat leeft … Continue reading WAT IS BIOLOGIE?

HOE KOMEN SPIEREN AAN ENERGIE?


Verbranding, we kennen het allemaal Van de allesverwoestende bosbranden in Australië, het knapperende kampvuurtje tot vlammetje van een brandende lucifer…Autsch! Schrik niet…alle cellen in jouw lichaam zijn aan het verbranden…je kunt het alleen niet zien! Maar, wat is verbranding dan precies? En hoe komen je spieren dan aan energie? CHECK HET IN DEZE VIDEO: Heb … Continue reading HOE KOMEN SPIEREN AAN ENERGIE?

WANDELENDE TAK ALS HUISDIER VERZORGEN? Australische Flappentak – Extatosoma tiaratum


Als je deze dieren voor het eerst ziet zou je haast kunnen denken dat ze van een andere planeet komen. Australische flappentakken zijn dan misschien niet moeders mooiste, maar het zijn meesters in camouflage en zeker één van de meest bizarre dieren op aarde. Diersoort • Naam: Australische flappentak • Latijns: Extatosoma tiaratum • Herkomst: … Continue reading WANDELENDE TAK ALS HUISDIER VERZORGEN? Australische Flappentak – Extatosoma tiaratum

WAT EET EEN ZAND HAGEDIS?


Zandhagedissen zijn diurnal, dat betekent dat ze vooral overdag actief zijn. In de ochtend warmen ze zich op in het licht van de zon om vervolgens op zoek te gaan naar hun favoriete prooien: spinnen, sprinkhanen, krekels, vlinders, vliegen en andere kleine geleedpotigen.

Hoe maakt een Krekel Geluid?


‘S avonds rond een uur of 9 begint het kabaal, getsjirp uit alle hoeken en gaten, maar vooral vanuit het hoge gras…duizenden krekels zijn druk met elkaar aan het babbelen…maar HOE doen ze dat en WAAR praten ze over? Krekels zijn insecten, ze hebben 3 paar poten en vleugels waarmee ze kunnen vliegen. Maar dat … Continue reading Hoe maakt een Krekel Geluid?

Hoe Vervelt een Reptiel?


Reptielen zijn één van de oudste diergroepen op aarde, ze bestonden al lang voordat mensen op aarde rondliepen, sterker nog…de Dinosauriërs waren zelf ook reptielen! Het zijn dus hele succesvolle dieren en dat komt grotendeels door hun huid! Want bij veel reptielen is die bedekt met een dikke laag schubben, denk maar aan slangen, krokodillen … Continue reading Hoe Vervelt een Reptiel?

Is een Ringslang Giftig?


Ringslangen! Een van mijn favoriete dieren hier in Nederland! Je kunt deze slangen aan het eind van de lente-begin zomer heel veel vinden aan de rand van het water. Kleine beekjes, stroompjes en vijvers vinden ze hartstikke lekker, want DAAR zit hun voedsel: kleine amfibieën en soms zelfs een hagedisje… Als ze wakker worden uit … Continue reading Is een Ringslang Giftig?