PORTFOLIO


In mijn werk als natuurfilmer en presentator staan duurzaamheid, milieu en educatie centraal. Door de bijzondere verhalen uit de natuur te vertellen, ondersteund met unieke beelden uit de natuur probeer ik mensen te verwonderen. Want zoals Jacques Cousteau het mooi verwoordde: “People protect what they love”. Hieronder een overzicht van de mooie projecten waar ik al aan heb mogen meewerken.


DE WILDE NOORDZEE
De Noordzee en haar rijke biodiversiteit zijn voor veel mensen nog vrijwel onbekend. Dutch Maritime Productions en EMS Films gaan daar verandering in brengen met een bijzondere bioscoopfilm en TV-serie over de Noordzee. Voor deze productie werk ik achter de schermen aan Making-Of films en als ondersteuning van het filmteam boven- en onder water.

Lees meer


WILDE WEGEN – RIJKSWATERSTAAT
Rijkswaterstaat zet zich in voor natuurherstel in Nederland. In de online serie Wilde Wegen (co-productie van Zandbeek – The Full Story®) ga ik als presentator en natuurfilmer op pad om deze projecten uit te lichten. Uitdagend werk door het filmen zowel boven- als onder water. In deze aflevering staat het terugplanten van zeegras in het Grevelingenmeer centraal.

Lees meer


NATUUR DE LUXE – TV-PROGRAMMA (NTR)
Als het gaat om nieuwtjes uit de natuur, dan is Natuur de Luxe hét leukste actualiteitenprogramma voor kinderen op TV. Voor deze TV-serie ging ik als reporter op pad om verslag te doen van het dierenleven in onze eigen Noordzee. Daarbij presenteerde ik onder water met een speciaal duikmasker en maakte ik als natuurfilmer beelden van bijzonder diergedrag.

Lees meer


ZAPP YOUR PLANET – KOPPIE ONDER (NTR)
Zapp Your Planet is een leuk en educatief TV-programma voor kinderen, vol met feitjes over natuur, duurzaamheid en het milieu. In de serie ‘Koppie Onder’ ga ik als presentator in een stoere boot de zee op en neem ik de jonge kijkers mee op expeditie onder water. Daar komen we oog in oog met de mooiste en meest bijzondere dieren die er leven. Van krabben tot kwallen.

Lees meer


LEZINGEN & MASTERCLASSES
Als bioloog, duiker en natuurfilmer heb ik veel van de Nederlandse onderwaterwereld mogen zien en op beeld vastgelegd. Tijdens mijn lezingen neem ik met veel plezier het publiek mee op een prikkelende en inspirerende reis door onze natuur. Zo heb ik op events van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI), de natuurschool en andere instituten mogen spreken.

Lees meer


STOPBALLONNEN – CAMPAGNE
Plastic vervuiling is wereldwijd een groot probleem. Maar ook in Nederland worden er jaarlijks zo’n 1.000.000 plastic ballonnen de lucht ingelaten. Dieren raken verstrikt in de linten of verhongeren met plastic in hun maag. Dit moet stoppen. Daarom heb ik samen met Daniël Korssen – en met Freek Vonk als ambassadeur – een campagne opgezet tegen het oplaten van ballonnen.

Lees meer


FUTURE FOR NATURE – INTERVIEW ART ROOIJAKKERS
Future For Nature is een organisatie die zich inzet voor natuurbescherming en -via de FFN Academy- jongeren in contact brengt met natuurbeschermers wereldwijd. Tijdens het FFN Academy Event mocht ik als Camjo (camera en regie) Art Rooijakkers interviewen over zijn ervaringen met natuurbescherming en zijn TV programma: Helden van de Wildernis.

Lees meer


UITGEVER BRICKS BIOLOGY – BIOLOGIE UITLEGVIDEO’S
Biologie is leuk, spannend en avontuurlijk. Dat is de kern van ‘Bricks Biology’, de nieuwe en innovatieve Biologie-methode voor middelbaar onderwijs. Samen met de uitgever heb ik een serie prikkelende biologie-uitleg video’s gemaakt. Daarin komen onderwerpen uit de lesmethode, zoals ordening, biodiversiteit en zintuigen aan bod. Leuk en leerzaam voor in de klas.

Lees meer


ONLINE LIFESTYLE COACHING – CORPORATE VIDEOS
Gezond leven is belangrijk, maar hoe je dat precies aanpakt? Voor de online module van ‘Online Leren over Leefstijl’ heb ik een serie video’s mogen produceren. Daarbij heb ik in een studiosetting de rol van camera operator en regisseur mogen vervullen. Een leuke en uitdagende klus, waarbij een professionele uitstraling met een sterke boodschap centraal stonden.

Lees meer


WATCH-E CORPORATE PROMOVIDEO
Naast mijn werk als natuurfilmer zet ik mijn kennis en vaardigheden rondom filmen & videoproductie ook in voor het maken van corporate video’s voor bedrijven in de duurzame sector. Watch-E helpt bewoners van energiezuinige of nog te renoveren woningen om zo duurzaam mogelijk te wonen. Met op maat gemaakte video’s krijgen bewoners hulp en inzicht in het proces. 

Lees meer


WORKSHOP FILMEN & PRESENTEREN
Waar zouden wij zijn zonder video? Waarschijnlijk zouden we dan meer buiten zijn, maar hoe we soms ook aan Netflix of YouTube gekluisterd zitten, film & video brengt ons ontzettend veel. Voor verscheidene organisaties, waaronder de vlinderstichting en zoogdiervereniging, heb ik prikkelende en interactieve workshops mogen verzorgen rondom filmen & presenteren.

Lees meer


SPREAD THE WURd – SOCIAL MEDIA TEAM
Spread the WURd is verantwoordelijk voor alle social media content op de kanalen van WUR. Mijn taak als Camjo was de productie van video’s voor WUR studenten (en middelbare scholieren) en promotievideos. Daarnaast ben ik regelmatig op events aanwezig als host voor Q&A’s, presenteren van het team en maakte ik foto’s voor op Instagram en Facebook.

Lees meer


MARINE ART
Van jongs af aan heb ik een diepgaande fascinatie voor de natuur, met name de bijzondere dieren onder water. Naast mijn werk als bioloog en natuurfilmer in de media besteed ik mijn vrije tijd aan het maken van marine-inspired kunst. Deze werken, gemaakt van pallet-hout zijn een eerbetoon aan de schoonheid van het onderwaterleven. Te bestellen via onderstaande link:

Lees meer