HILMAR OP SEAFARI


Hilmar op Seafari is een concept voor een avontuurlijke, leerzame mini-serie over de spectaculaire onderwaterwereld van Nederland – als onderdeel van een educatief TV-programma. In elk item zoeken we het antwoord op een prikkelende vraag en het bijzondere is dat ik met speciale duikapparatuur zelfs onder water kan presenteren – iets dat voor de Nederlandse TV nieuw is! Het is een fantastische blauwe wereld vol met leven die maar weinig mensen met eigen ogen hebben gezien. Daarom neemt Hilmar de kijkers mee op spannende expedities naar deze verborgen wereld onder de golven.

Elke episode komen we oog in oog met de mooiste en meest bizarre dieren die hier leven, van enorme noordzeekrabben tot de perfect gecamoufleerde sepia’s – en van haaien tot de magische zeedruiven die uit een andere dimensie lijken te komen. Tijdens de zoektocht vertelt Hilmar over de omgeving waarin ze leven, wat er zo bijzonder is aan deze dieren én vooral waarom we ze moeten beschermen. Hierbij zoekt hij ook hulp van experts die ervaring hebben met deze dieren.

Het programma speelt zich zowel boven als onder water af. Met de boot komen we op plekken waar niemand anders kan komen en deze serie is UNIEK, omdat Hilmar (als eerste presentator in Nederland) met zeer speciale duikapparatuur zelfs onder water kan presenteren!SPONSORS