OVER BIOVLOGWILD


Naast mijn werk als natuurfilmer maak ik ook content voor mijn YouTube kanaal: BioVlogWild is hét YouTube kanaal voor jong en oud, met leuke video’s over alles dat met natuur en biologie te maken heeft. Toen ik in 2017 begon met YouTube video’s maken had ik een duidelijk doel: mensen enthousiast maken over de wereld vol met leven om ons heen. De planten, dieren, schimmels, bacteriën, elk van deze organismen klein en groot heeft een belangrijke rol in onze ecosystemen op aarde.

BioVlogWild is hét YouTube kanaal voor jong en oud, met leuke video's over alles dat met natuur en biologie te maken heeft.

Ook wij, mensen maken onderdeel uit van de natuur, dus wat is er nou leuker dan leren hoe dat alles in elkaar zit? Toch zijn sommige onderwerpen best ingewikkeld, vooral de ‘droge’ stof uit de biologieboeken. Daarom heb ik zowel avontuurlijke video’s waarin we op ontdekking gaan in de natuur en oog in oog komen met bijzondere dieren, als ook speciale biologie-uitleg video’s waarin de belangrijke onderwerpen uit de biologie van de middelbare school op een leuke en prikkelende manier naar voren komen. Biologie leren hoeft niet saai te zijn!

– Outdoor Adventures: Elke episode gaan we op zoek naar bijzondere dieren om te zien waar de dieren leven, wat de dieren doen en wat ze zo bijzonder maakt. Ga met me mee en beleef de avonturen in het wild, vol met slangen, spinnen en andere ‘creepy crawlers’!

– Hilmar op Seafari: Onder de Nederlandse golven ligt een fantastische wereld vol met leven die nog maar weinig mensen met eigen ogen hebben gezien. Daarom neem ik jullie mee op expeditie, een echte ‘seafari’ in onze eigen Noordzee. Elke episode komen we oog in oog met de mooiste en meest bizarre dieren die hier leven, van enorme noordzeekrabben tot de perfect gecamoufleerde sepia’s

– Biologie Les in 5 Minuten: In deze uitleg-video’s van Max. 5 minuten vertel ik over moeilijke onderwerpen in de biologie als ondersteunend lesmateriaal voor middelbare scholieren (HAVO, VWO, MBO…). En dat is NIET SAAI! In elke video laat ik voorbeelden zien uit de natuur en doe ik experimentjes om te laten zien dat biologie heel STOER is! Met deze video’s heeft iedereen de kans om de hoogste cijfers voor biologie te halen!

– Base Camp: Elke dag zijn er nieuwtjes uit de natuur en komen er grappige dierenvideo’s op internet terecht. In deze serie duiken we dieper in de biologie van nieuwsberichten uit de natuur en gaan we als detective op onderzoek om te ontdekken waarom een kat bang is voor komkommers en hoe papegaaien zo goed Rihanna kunnen zingen!

Ga mee met Hilmar Derksen en ontdek hoe een kameleon van kleur verandert en waarom een slang geen poten heeft! Kom oog in oog met de bijzondere dieren uit de wereld onder water en leer alles over de belangrijke onderwerpen uit de biologieboeken op een leuke en prikkelende manier. Altijd de nieuwste video’s zien? Abonneer via de button hieronder: