FILM WERK


Wat begon met het filmen van dieren in de achtertuin voor YouTube video’s is uitgegroeid tot mijn werk als natuurfilmer voor bedrijven, socials en TV. Ik specialiseer mij in drie gebieden: longlens, onderwater video en dronebeelden. Mijn kennis over de natuur als bioloog, mijn ervaring als duiker en het gebruik van mijn eigen speciale camera-uitrusting stellen mij in staat om bijzonder diergedrag vast te leggen -zowel boven als onder water-. Ik push mijzelf om beelden te schieten die een verhaal vertellen, die mensen raken en inspireren.


Het werk als natuurfilmer doe ik als freelancer vanuit mijn eigen bedrijf, HD Producties. Met de klant zoek ik naar creatieve manieren om verhalen te verbeelden. Een impressie van mijn filmwerk is te bekijken in de showreel. Geïnteresseerd in een samenwerking? Neem gerust contact op.

Ondertussen heb ik 1000+ uur aan archief materiaal, waarvan de beste beelden als stock-beelden beschikbaar zijn voor uw productie. Voor beelden en tarieven, klik hieronder of neem contact op voor een aangepaste offerte.


LONG LENS – DIERGEDRAG VAN DICHTBIJ

Longlens 4
Longlens 6
Longlens 1
Longlens 5
Longlens 3
Longlens 2
previous arrow
next arrow

Filmen met telezoom lenzen maakt het voor mij mogelijk om natuurlijk diergedrag te filmen van grote afstand zónder de dieren te storen. Een vak apart, want het vereist veel kennis, geduld en (zware) speciale uitrusting. Longlens shots zijn onmisbaar in natuurfilms en ik heb al veel mooie dieren mogen vastleggen, van zeehonden tot de iconische lepelaar. Ik beschik over eigen materiaal, waarmee ik cine4k en tot wel 240fps highspeed beeld kan schieten. Voor een impressie van mijn longlens videowerk, bekijk de showreel.

CAMERA SETUP
Main Camera: Zcam E2 M4 Cine4k
Lens: Sigma 60-600mm EF, Canon 70-200mm EF
Monitor: Atomos Shinobi
Statief: Sachtler DA-100L Heavy Duty Tripod


ONDER WATER – EEN UNIEKE KIJK IN ONZE OCEAAN

Onderwater 4
Onderwater 3
Onderwater 8
Onderwater 9
onderwater 2
Onderwater 7
Onderwater 6
Onderwater 5
onderwater 1
previous arrow
next arrow

Filmen onder de water is uitdagend, maar vooral heel leuk. Met ruim 17 jaar duikervaring in binnen- en buitenland is filmen onder water een tweede natuur voor mij geworden. Een speciaal uitgeruste filmkit maakt het mogelijk om perfect stabiele beelden en haarscherpe macro-shots te schieten. Elke duik is een verassing en als natuurfilmer leg ik deze spectaculaire wereld vast op beeld. Benieuwd naar mijn onderwater filmwerk? Bekijk de showreel.

CAMERA SETUP
Main Camera: Olympus TG-6, PT-059
VR Camera: Insta360 ONE X2
UW Communication: OTS Guardian FFM

PADI Certified – Advanced Open Water


DRONE – CINEBEELDEN VANUIT DE LUCHT

Drone 4
Drone 1
Drone 7
Drone 8
Drone 6
Drone 5
Drone 3
Drone 2
previous arrow
next arrow

Hoe graag ik ook onder water ben, het is magisch om met een drone te filmen wat alleen vogels kunnen zien. Mijn drone gaat overal mee naartoe, ook op vakanties, waardoor ik vlieg- en filmervaring heb kunnen opdoen in allerlei landschappen en weersomstandigheden, van dichte bossen in Zweden tot de rotskusten van Schotland. Als gecertificeerd dronepiloot mag ik alles vliegen tot 2kg. Ik beschik over eigen toestellen, waarmee in 4k en tot wel 120fps gefilmd kan worden.

CAMERA SETUP
EASA Drone Klasse A1-A3 & A2 Gecertificeerd
Drones: DJI Mini 3 pro & Mavic Pro
Logged: 100+ hours flighttime