OVER MIJ


Hilmar Derksen: Onderwater Bioloog – Presentator – Wildlife Cameraman – Docent – Scubaduiker

Toen ik als zesjarige jongen mijn eerste scubaduik maakte, werd ik betoverd door de prachtige wereld onder water. Vanaf dat moment heb ik een speciale band met de natuur en besloot ik mij in te zetten voor het onderzoeken en beschermen van de oceanen.

Want ondanks dat we onze planeet aarde hebben genoemd, is deze voor meer dan 70% bedekt met water. Toch weten we meer over de maan dan van het leven in onze diepzee, er valt dus nog veel te ontdekken.

Naast mijn studie en wetenschappelijk onderzoek naar degenkrabben, zag ik als biologiedocent een belangrijke rol in wetenschap bespreekbaar maken. De natuur zit complex in elkaar en de wetenschap is een wereld van dure woorden. Mijn grootste passie is het om deze ingewikkelde biologische onderwerpen op een prikkelende manier uit te leggen, niet alleen in de klas, maar voor heel Nederland.

Als bioloog en presentator vertel ik de bijzondere verhalen uit de natuur. Hoe elk dier, plantje, schimmel en bacterie hierin zijn eigen rol speelt, boven én onder water. Want nu -anno 21e eeuw- is het belangrijker dan ooit om te laten zien dat we daar vooral ook heel zuinig op moeten zijn.

Voor vragen, interviews of gebruik van mijn video’s, neem gerust contact op.

“Being in touch with Nature is Crucial”
– David Attenborough


Op het Youtube Kanaal ‘BioVlogWild’ ga ik op zoek naar bijzondere dieren en vertel ik meer over de natuur in 3 Series:

– Outdoor Adventures: Elke episode gaan we op zoek naar bijzondere dieren om te zien waar de dieren leven, wat de dieren doen en wat ze zo bijzonder maakt. Ga met me mee en beleef de avonturen in het wild, vol met slangen, spinnen en andere ‘creepy crawlers’!

– Biologie Les in 5 Minuten: In deze uitleg-video’s van Max. 5 minuten vertel ik over moeilijke onderwerpen in de biologie als ondersteunend lesmateriaal voor middelbare scholieren (HAVO, VWO, MBO…). En dat is NIET SAAI! In elke video laat ik voorbeelden zien uit de natuur en doe ik experimentjes om te laten zien dat biologie heel STOER is! Met deze video’s heeft iedereen de kans om de hoogste cijfers voor biologie te halen!

– Base Camp: Elke dag zijn er nieuwtjes uit de natuur en komen er grappige dierenvideo’s op internet terecht. In deze serie duiken we dieper in de biologie van nieuwsberichten uit de natuur en gaan we als detective op onderzoek om te ontdekken waarom een kat bang is voor komkommers en hoe papegaaien zo goed Rihanna kunnen zingen!

Ga mee met Hilmar Derksen en ontdek hoe een kameleon van kleur verandert en waarom een slang geen poten heeft! Leer alles over de meest te gekke dieren!